Λεπτομέρειες

2012 Αφετηρία 8

FORMA PARAGGELIAS 2  AMESH AGORA 2

Τίτλος : Αφετηρία

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Οδυσσέας Ιωάννου

Label: RainMusic 

Format: CD

Κυκλοφόρησε: 2012

Τιμη : 8 ,00 €

 

ΣΗΝΘΕΤΕΣ : ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ , Γιώργος Αιβαλιώτης , Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου , Βασίλης Παπακωνσταντίνου , Χρήστος Ταμπουρατζής , Ανδρέας Παπακωνσταντίνου , Νίκος Βαν Μπρουσσελ/Γιώργος Μπερσίμης , Ευτύχης Ζαρμπ , Κωνσταντίνος Κάλλιας , Σταμάτης Κραουνάκης

 

Βρείτε το άλμπουμ κάνοντας κλικ όπου επιθυμείτε σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα
και τις streaming υπηρεσίες:

 

 

 

H μικρή ιστορία του δίσκου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Οδυσσέα Ιωάννου συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1994 στον δίσκο του Βασίλη «Δεν σηκώνει». Στη συνέχεια μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο το 1999 έκαναν την πρώτη ολοκληρωμένη συνεργασία με τη «Θάλασσα στη σκάλα» και το 2010 συνεργάστηκαν ξανά για «Το παιχνίδι παίζεται».
Έναν περίπου χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου αυτού άρχισαν να κουβεντιάζουν την ιδέα ενός ακόμη κοινού δίσκου. Ο Βασίλης δεν ήθελε να γράψει πάλι ο ίδιος τις μουσικές και έτσι ξεκίνησαν στο τραπέζι να πέφτουν ονόματα. Υπήρξαν πολλές ιδέες, αλλά στο τέλος “σκάλωναν” στις διαφωνίες.
Στο τέλος ένας καλός φίλος έδωσε τη λύση. Θα ανέβαιναν στο επίσημο site φίλων του Βασίλη www.vasilisp.com οι στίχοι των επτά από τα δέκα καινούρια τραγούδια που θα περιείχε ο δίσκος, θα έμεναν αναρτημένοι για περίπου τρεις μήνες και όποιος ήθελε θα μπορούσε να επιλέξει από ένα μέχρι τέσσερα για να μελοποιήσει. Δεν περίμεναν ότι θα άκουγαν τελικά 950 τραγούδια!
Ακούγοντας τα τραγούδια δεν γνώριζαν τίποτα άλλο πέρα από το μικρό όνομα του συμμετέχοντος. Ούτε ηλικία, ούτε τίποτα. Άκουσαν τα πάντα. Από λαϊκά μέχρι αγριεμένα ηλεκτρικά. Και με όλες τις ενορχηστρωτικές διαβαθμίσεις. Από μία κιθάρα ή ένα μπουζούκι, ή ένα πιάνο μόνο, μέχρι άρτιες στουντιακές παραγωγές που αποκάλυπταν μουσικούς με ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις και δεξιότητες. Καταλήξανε στα επτά. Ένα ακόμη έκανε ο Βασίλης, και δύο τα Κίτρινα ποδήλατα, οι οποίοι επωμίστηκαν και την χάραξη του μουσικού δρόμου που θα έπαιρνε ο δίσκος. Τους εμπιστεύτηκαν τυφλά και πιστεύουμε ότι φάνηκαν αντάξιοι.. Έχουν φλόγα για την μουσική και εξαιρετικές ιδέες. Προστέθηκε η διασκευή ενός αγαπημένου τραγουδιού (Οι μέρες που δικάζουν) από το “Φρέσκο χιόνι”, με την μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και την συμμετοχή της Χαρούλας, και ο δίσκος ολοκληρώθηκε με ένα κείμενο του Οδυσσέα, σε απόδοση από τον ίδιο, πάνω σε μία “ορφανή” μελωδία που είχαν γράψει τα Κίτρινα Ποδήλατα.

 

Το Ποντίκι Και Ο Αετός       4:23
Μονόλογος Στο Μπαρ        4:36
Καινούργια Μέρα               3:12
Δελτίο Των 8                      3:13
Όλα Σου Τα Μάγια             3:39
Σε Κάθε Βήμα                    4:16
Φάρμακα Και Βιταμίνες      3:44
Στροφή                               4:27
Ελεύθερος Και Μόνος        4:07
Αφετηρία                            3:29
Οι Μέρες Που Δικάζουν      3:44
Θα Πάμε                            4:19

 

Released 2012
Format Albums cd -

Added on Τρίτη, 24 Μαΐου 2016
Edition date 2012
Country ΕΛΛΑΔΑ
Label Rain Music
Catalog Number RMPV1501
Review

Companies, etc.
Phonographic Copyright (p) – Rain Music
Copyright (c) – Rain Music
Manufactured By – Digital Press Hellas
Credits

Lyrics By – Οδυσσέας Ιωάννου

ΣΗΝΘΕΤΕΣ : ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ , Γιώργος Αιβαλιώτης , Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου , Βασίλης Παπακωνσταντίνου , Χρήστος Ταμπουρατζής , Ανδρέας Παπακωνσταντίνου , Νίκος Βαν Μπρουσσελ/Γιώργος Μπερσίμης , Ευτύχης Ζαρμπ , Κωνσταντίνος Κάλλιας , Σταμάτης Κραουνάκης

Orchestrated By, Supervised By – Κίτρινα Ποδήλατα
Barcode and Other Identifiers
Rights Society: ΑΕΠΙ / Ο.Ι. / Β.Π. / Α.Π. / Γ.Π.
Matrix / Runout: DPH RN-AFETHRIA
Mould SID Code: IFPI 5900